Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τι να μοιράσω από σένα Αθήνα;

Οι έλληνες δημοσιογράφοι απεργούσαν, αλλά το BBC έκανε πολύ καλή δουλειά. Υπήρχε διαρκής ενημέρωση, μαζί και η περηφάνια ότι ασχολούνται μαζί μας ξανά τα διεθνή κανάλια και εφημερίδες. Οι δρόμοι, οι πλατείες της Αθήνας στα πλάνα. Κάπου ξεχωρίζει ένας γιορταστικός ψευτοπολυέλαιος. Άντε να βρεις το κουράγιο να στολίσεις το σπίτι σου. Άντε να ξεκινήσεις τα προεόρτια των Χριστουγέννων. Πώς θα γιορτάσεις πόλη μου; Κάτω από τον εορταστικό ψεύτικο πολυέλαιο πετάνε τα μολότοφ σαν πύρινα φίδια. Δεν είναι εορταστικά εφέ ωστόσο. Ένα τουίτερ στέλνει την εικόνα του πρώην υπουργού Κώστα Χατζηδάκη μέσα στα αίματα. Περνούσε το δρόμο και τον ξυλοκόπησαν διαδηλωτές. Από κάτω τα σχόλια είναι χαιρέκακα και επιδοκιμαστικά. Ένας σοβαρός πολιτικός είναι καλύτερο θύμα από κάποιον που το παίζει μάγκας, δεν είναι τυχαίο ποιον ξυλοκόπησαν.
Τι πόλη να σας μοιράσω παιδιά μου; Σε ποιο δρόμο να πάω βόλτα να ξεχαστώ; Σε μια πόρτα μέσα μπαίνουν τα ΜΑΤ, δεν ξεχωρίζω πού είναι. Από έξω ρίχνουν μολότοφ, με πάθος, με μανία. Μολότοφ σε κλειστό χώρο, όπως στη Μαρφίν.
Έχουμε τινάξει στον αέρα τους φραγμούς, ό,τι έχει εφεύρει ο πολιτισμός για να σταματάει τις αιμοβόρικες και κανιβαλικές διαθέσεις των δίποδων απτέρων που είμαστε. Αφήσαμε να εξευτελιστούν οι ωραίες αυτές επινοήσεις, δεν θέλαμε ούτε κανόνες, ούτε ευγένειες, ούτε καταπίεση, ούτε για τα παιδιά μας, ούτε για τα αυτοκίνητά μας, ούτε για τίποτε. θαυμάσαμε κιόλας μια και δυο και τρεις φορές την καταστροφή τους.  Το θεωρούμε και επανάσταση επιπλέον. Όχι, το πρώτο πληθυντικό δεν ισχύει. Έχουν τινάξει τους φραγμούς από μέσα τους πάρα πολλοί άνθρωποι γύρω μας, άλλοι λεκτικά, άλλοι με πράξεις βίας. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αναδειχθεί ξανά η χρησιμότητά τους. Εκστρατεία αποκατάστασης ορίων, επειγόντως.
 Δημοσιεύτηκε σΤΑ ΝΕΑ τη Δευτέρα 20Δεκεμβρίου 2010
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4609654

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΕ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Μεγάλα κ...