Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Φάτε μάτια ψάρια...

Ψάρια που έπιασε ο αδερφός μου στην Πάτμο με το
ψαροντούφεκο
Εμαθα μια καινούργια αγγλική λέξη Snorkelling. Είναι αυτό που κάνω κολυμπώντας με μάσκα και αναπνευστήρα. Παρατήρηση ψαριών.  Φαντάστηκα πως θα το έλεγαν fishwatching, από το birdwatching, την παρατήρηση πουλιών, αλλά όχι.
Έχει πέσει τρομερή τεμπελιά. Ντρέπομαι τον εαυτό μου, αλλά άλλη δουλειά δεν κάνω δυο βδομάδες τώρα εκτός απο τα να παρατηρώ τα ψάρια.Παίρνω αποφάσεις  κάθε νύχτα γεμάτη ενοχές, την επόμενη θα γίνουν όλα όσα προγραμμάτισα, αλλά η επόμενη περνάει πάλι βουτηγμένη στη θερινή ραστώνη, την οποία διακόπτω μόνο για να βουτήξω στη θάλασσα. Αίσχος, αίσχος. Ίσως πρέπει να βάλω ένα όριο, να ορίσω μια ημερομηνία, κάτι.
Τέλος πάντων, τουλάχιστον προσπαθώ να μάθω κάτι για τα ψάρια, κι έτσι ανακάλυψα διάφορα σάιτ με εικόνες και ονόματα, απο της Greenpeace που προσπαθεί να μας καλλιεργήσει καταναλωτική οικολογική συνείδηση (ακολουθώ τις συμβουλές της όλες εκτός απο εκείνη που λέει να μην τρώμε ψάρια ιχθυοτροφείου) μέχρι διαφόρων ψαράδων που αντιμετωπίζουν τα ψάρια μόνο σαν θηράματα.
Γιατί η Greenpeace δεν ευνοεί τα ιχθυοτροφεία δεν ξερω. Νομίζω ότι είναι κάπως απόλυτοι στις οικολογικές τους ιδέες. Δεν γίνεται να ταΐσεις ψάρια τον ανθρώπινο πληθυσμό χωρίς ιχθυοτροφεία. Το χειμώνα αγοράζω συχνά τσιπούρες και λαυράκια ιχθοτροφείου. Βασικά πιστεύω στις φάρμες, ψαριών και άλλων ζώων. Δεν γίνεται να πάψουμε να τρώμε κρέας. Τώρα πάντως με έπεισε η Greenpeace να αναζητώ ψάρια της περιοχής ψαρεμένα από παράκτιους ψαράδες κι όχι μηχανότρατες. Η ψαραγορά του Λαυρίου προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Δεν είμαι σαν τον πατέρα μου που μπορούσε να σηκώνεται στις 5 το πρωί και να βρίσκει τους ψαράδες στο λιμάνι, χρησιμοποιώ τους μεσάζοντες της αγοράς, κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Όταν καταφέρω να βρω τη φωτογραφική μου μηχανή θα βγάλω φωτογραφίες την Ψαραγορά του Λαυρίου. Ελπίζω να προλάβω πριν γίνουν ταβέρνες όλα τα μαγαζιά της.
Παραθέτω τα λινκ. :http://www.explorecrete.com/greek/fish-2gr.html
http://greekfishes.wordpress.com/
http://geo-fishing.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΕ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Μεγάλα κ...